Eldsjälspris 2024

Tre eldsjälar – Eva Gunnarsson, Linda Joki och Annika Sjövall – prisas på Gyncancerdagen 2024

På Gyncancerdagen den 20 april uppmärksammar Nätverket mot gynekologisk cancer de särskilda insatser som utförs av tre framstående eldsjälar inom cancervården. Årets Eldsjälspris tilldelas Eva Gunnarsson, Skaraborgs Sjukhus i Skövde, Linda Joki, RCC Sydöst och Annika Sjövall, Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm.

Eva Gunnarsson uppmärksammas för sin enastående förmåga att kombinera fackkunskap med djup medmänsklighet. Juryn understryker hennes unika roll som specialistsjuksköterska: ”Eva Gunnarsson är det varma stödet och den kloka rådgivaren som alla patienter önskar sig vid sin sida. Med ett sällan skådat engagemang och en förmåga att lyssna, förmedlar hon hopp och ger styrka i en av livets tuffaste prövningar. Evas omsorg är som en balsam för själen, och hennes erfarenhet inom onkologisk omvårdnad är av ovärderlig betydelse för hela avdelningens verksamhet.”

Linda Joki är projektledare vars arbete har haft en avgörande påverkan på HPV-vaccinationsprojektets framgångar. Juryn betonar hennes betydelsefulla bidrag: ”Linda Joki representerar den sällsynta typen av ledarskap som kombinerar ödmjukhet med beslutsamhet. Genom hennes insatser har hennes region blivit ett föredöme. Hennes arbete är en drivkraft bakom målsättningen att utrota livmoderhalscancer i Sverige, och hennes mod att ställa de svåra frågorna har lett till konkreta framsteg inom området.”

Annika Sjövall hyllas för sitt breda engagemang och outtröttliga arbete med bäckencancerrehabilitering. Juryn förklarar hennes viktiga roll: ”Annika Sjövalls engagemang sträcker sig långt bortom hennes kliniska uppdrag. Hon är en pionjär som arbetar för att belysa vikten av rehabilitering efter cancer och för att utveckla vårdprogram som kan göra stor skillnad för patientens livskvalitet. Hennes arbete har inspirerat och utbildat oss inom Nätverket, och hennes deltagande i våra event bidrar ständigt till att utvidga vårt perspektiv och vår kunskap.”

Med vårt Eldsjälspris vill vi lyfta fram och hylla individer som Eva, Linda och Annika, som engagerar sig för att förbättra cancervården och bidrar till att sprida kunskap. Deras arbete och stöd för patienter och deras närstående är ovärderligt. De gör en verklig skillnad för många och det är viktigt att vi synliggör dessa insatser!

Varje pristagares unika bidrag till förbättringen av cancervården och deras påverkan på livet för de drabbade och deras närstående ligger till grund för dessa utmärkelser. Deras insatser är bevis på möjligheten att göra betydelsefull skillnad för såväl individer som grupper av patienter i den anda Eldsjälspriset står för!

Stort grattis till våra tre Eldsjälar för 2024!
Och ett stort stort tack för det jobb ni gör!

 

Pressreleaserna hittar du nedan:

Pressmeddelande 20 april 2024 – Eldsjälspriset hyllar tre…

Pressrelease Eldsjälspriset 2024 Linda Joki
Pressrelease Eldsjälspriset 2024 Eva Gunnarsson
Pressrelease Eldsjälspriset 2024 Annika Sjövall

 

Länk till dropbox för pressbilder

Välj plattform att dela på:

 

Bli medlem

#LevaLiteTillJAG VILLSe våra kampanjer
Läs mer härStöd oss direkt!Bg 803-2229
Swish: 1230297762
Bli medlem idagEtt enkelt sätt att stötta vårt
arbete
Bli medlem här
Stöd oss direkt!Bg 803-2229

Swish: 1230297762
Klicka här för att läsa om fler sättMinnesbevisWebbutik
Läs mer härStöd oss
direkt!
Bg 803-2229
Swish: 1230297762
Bli medlem
idag
Ett enkelt sätt att
stötta vårt
arbete
Bli medlem här