Håll mig

Jag vill berätta om min starka, positiva och omtänksamma mamma, Irene. År 2019 fick vi besked om att hon drabbats av gynekologisk cancer på bukhinnan. Världen stannade och blev aldrig mer sig lik.

Mamma sökte tidigare vård på grund av problem med magen. Då konstaterades IBS av läkare och medicin skrevs ut. Månader senare fick mamma lunginflammation och i samband med det upptäcktes cancern.

Behandlingarna klarade mamma galant, mådde bra och kunde leva i stort sett som tidigare. Hon var noga med kosten och tränade på gym och promenerade med stavar. Mamma kämpade på i 3 år, levde varje minut. Tillbringade tid med familj och vänner, reste, var på konsert mm.

Det sista halvåret vände det. Behandlingarna tog hårt på kroppen. Mamma tappade vikt, hade besvär med magen och vätska som fick tömmas. Men mamma kämpande på in i det sista. Tre veckor innan hon gick bort var hon på konsert i Stockholm och bodde på hotell.

Trots att vi visste att det en dag inte skulle gå mer, levde vi på hoppet in i det sista. När besked kom om att behandlingen inte hade tagit och cancern eskalerat rasade allt. Sista dagarna bodde jag, pappa och mina systrar med mamma på sjukhuset. Alla barnbarn kom och besökte henne. Det blev en tung men ändå fin sista tid tillsammans.

Jag är tacksam för all den hjälp mamma fått av sjukvården under sjukdomstiden samt att forskningen går framåt. Mamma var cancerfri under ett år tack vare ny framtagen medicin. Jag hoppas att alla fortsätter skänka pengar till Cancerfonden för fortsatt forskning.

Under dessa år av oro och ovisshet har musiken och skrivandet blivit min räddning. När mamma levde släpptes mina två första låtar på Spotify: ”att falla” och ”din tid”. 2023 släpptes låten ”Håll mig”. Den är tillägnad min älskade mamma och handlar om hur det är att stå bredvid någon som kämpar med allvarlig sjukdom. Hur viktig tiden tillsammans är och hur maktlös man kan känna sig att stå bredvid som anhörig.

Mamma har alltid hållit mig, gett mig styrka och stått vid min sida. Hennes styrka kommer alltid finnas kvar i mig. Tid har blivit viktigare. Att leva här och nu.

Martina Lauritsen

 

Martinas musik går att lyssna till på Spotify och Youtube. Klicka på länkarna nedan för att komma till låtarna.

Att falla – Spotify

Att falla – Youtube

Din tid – Spotify

Din tid – Youtube

Håll mig – Spotify

Håll mig – Youtube

Välj plattform att dela på:

 

Bli medlem

#LevaLiteTillJAG VILLSe våra kampanjer
Läs mer härStöd oss direkt!Bg 803-2229
Swish: 1230297762
Bli medlem idagEtt enkelt sätt att stötta vårt
arbete
Bli medlem här
Stöd oss direkt!Bg 803-2229

Swish: 1230297762
Klicka här för att läsa om fler sättMinnesbevisWebbutik
Läs mer härStöd oss
direkt!
Bg 803-2229
Swish: 1230297762
Bli medlem
idag
Ett enkelt sätt att
stötta vårt
arbete
Bli medlem här