Mia och hennes vantar

Eva-Maria är en kvinna med många bollar i luften, mamma till sex barn, hockey- och fotbollsmamma, hon jobbar heltid inom svenska kyrkan, sommartid finns hon plåtandes i trädgården och hon drömmer om att resa till Italien. Eva-Maria kallas av många Mia och är nästan ständigt på gott humör, hjälpsam och full av energi, en energi som smittar av sig.

Mia har gjort ett mönster till Nätverket mot gynekologisk cancer, ett stickmönster på vantar som kommer att säljas i vår webbshop. Självklart ville vi veta mer om mönstret och idén bakom mönstret. Vi är så tacksamma att det finns kvinnor här ute som Mia och som er alla andra som hjälper oss mot vår vision att ingen kvinna ska dö i gynekologisk cancer.

Hur kom det sig att du ville göra detta mönster till oss?

Jag tycker att alla gynekologiska sjukdomar får för lite uppmärksamhet. Det är fortfarande tabun bakom dessa sjukdomar. Prostatacancer och bröstcancer får så mycket uppmärksamhet medan gynekologisk cancer får så lite uppmärksamhet, till exempel forskas det för lite på gynekolgisk cancer. Det var det som fick mig att känna att jag ville göra något. Och varför inte ett vantmönster? Jag gillar att sticka och pengarna för mönstret kommer påverka det jag tycker är väsentligt här i livet nämligen kvinnors hälsa.

Kan du berätta om mönstret?

Vantarna heter Hopp och hoppet är det sista som lämnar oss och när man drabbas av elände av olika slag här i livet är det viktigt att känna hopp.

Mönstret är en gåva till er därför var det självklart att loggan skulle finnas på vantarna. Hjärtat fann jag på er hemsida och att hjärtat är öppet fastnade jag för. Tårar eller droppar valde jag också att ha med i mönstret, och det är för att det finns mycket sorg blandat med detta, att bli sjuk i gynekologisk cancer för med sig mycket sorg exempelvis kommer en del aldrig kunna bli mamma.

Guldtrådarna står för hoppets låga eller om ni hellre vill kalla det ljuslågan går det bra, och det handlar om att vi ska finna redskap att gå vidare, hoppet att det ska forskas mer och att bättre mediciner ska tas fram.

Rosbandet består av stiliserade rosor och när man är sjuk behöver man vackra saker kring sig och rosor är ett av det vackraste jag vet därför valde jag att ta med dem i mönstret.

Till vantarna kan ni självklart välja vilket garn ni vill och stickor 2 ½ eller 3.

Något annat du vill skicka med till våra läsare?

Var inte rädd att be om hjälp. Våga fråga om hjälp, våga söka hjälp och sök heller en gång för mycket. Gå inte och dra på saker för länge för vi är värda mer än så.

Välj plattform att dela på:

 

Bli medlem

#LevaLiteTillJAG VILLSe våra kampanjer
Läs mer härStöd oss direkt!Bg 803-2229
Swish: 1230297762
Bli medlem idagEtt enkelt sätt att stötta vårt
arbete
Bli medlem här
Stöd oss direkt!Bg 803-2229

Swish: 1230297762
Klicka här för att läsa om fler sättMinnesbevisWebbutik
Läs mer härStöd oss
direkt!
Bg 803-2229
Swish: 1230297762
Bli medlem
idag
Ett enkelt sätt att
stötta vårt
arbete
Bli medlem här