Jag vaknade, gick på toa, skurade golv….

Så kan en morgon se ut för mig nu för tiden. Tiden efter gyncancer. Jag vaknar upp en smula förvånad över att jag sovit hela natten. Sovit utan att ha varit uppe en enda gång utan att kissa. Just därför är blåsan en smula välfylld så här på morgonkvisten och naturligtvis sipprar det hela vägen till toan. Nåja, det hade kunnat vara värre, jag hade kunnat vara död!

Jag ska säga att de flesta morgnar klarar jag mig bra. Men då har jag varit uppe ett par gånger varje natt och pinkat ur mig också.

Ni få tycka att det här är jobbigt eller äckligt att läsa om. Vet ni, jag bryr mig inte om det. Det här är mitt liv här och nu. Å mitt liv är varken jobbigt eller äckligt. Det är faktiskt helt underbart! Jag är bara less på att det viskas så mycket när det kommer till gyncancer. Jag är less på att man inte pratar om gyncancer. Framför allt inte om de biverkningar som kan komma efter behandling. Lång tid efter behandling! Vet inte ens om de slutar komma biverkningar under min livstid.

Just nu är jag oerhört stel i hela bäckenområdet. Stel och torr så det gnisslar när jag går. Det betyder att allt i bäckenområdet är påverkat. ALLT!

Tarmarna strular. Jag är ömsom hård, ömsom vattning. Men snabb som fasen är jag. Trycker det på måste jag springa. Så en långfrulle på något fint ställe är bara att glömma. Ibland måste jag rusa iväg mitt i frukosten. Men hellre det än att värma brallan.

Min urinblåsa är också påverkad så klart. Antingen kan jag inte hålla tätt eller också har jag fått ett koagel som täpper till och orsakar stopp. Jag blöder ofta ur urinblåsan eftersom jag har sköra blodkärl i blåsbotten.

Vad nästa biverkning blir har jag inte en aning om. Vet inte heller när den kommer att visa sig. Det kan bli idag eller om några år. Ingen vet.

Men har ni andra frågor om just biverkningar så titta in på Nätverket mot Gynekologisk cancers hemsida och fråga experten Maria Hellbom. Hon svarar på frågor om biverkningar/seneffekter under mars månad. När ni ändå är där, passa på att bli medlem i föreningen. Det är helt kostnadsfritt! Har du peningan över så kan du donera en slant eller shoppa loss i vår webshop.

Å till er som fortfarande tvekar. VACCINERA ERA BARN, GÅ PÅ CELLPROVSKONTROLLERNA ELLER GÖR ERA HEMTESTER. Gör´t bara!

Mie Karlström

Välj plattform att dela på:

 

Bli medlem

#LevaLiteTillJAG VILLSe våra kampanjer
Läs mer härStöd oss direkt!Bg 803-2229
Swish: 1230297762
Bli medlem idagEtt enkelt sätt att stötta vårt
arbete
Bli medlem här
Stöd oss direkt!Bg 803-2229

Swish: 1230297762
Klicka här för att läsa om fler sättMinnesbevisWebbutik
Läs mer härStöd oss
direkt!
Bg 803-2229
Swish: 1230297762
Bli medlem
idag
Ett enkelt sätt att
stötta vårt
arbete
Bli medlem här