Eldsjälspris 2023

Till Gyncancerdagen 2023 delades tre eldsjälspris ut! En eldsjäl är någon som vi tycker har gjort något extra för patienter, närstående och/eller i sitt yrkesområde.

– Vi vill med vårt Eldsjälspris lyfta fram och hylla fantastiska människor som jobbar med att sprida kunskap; som engagerar sig för att förbättra cancervården och bidrar till att forskningen går framåt, men som även finns där som stöd för patienter och deras närstående när det behövs. Dessa eldsjälar är ovärderliga för så många cancerdrabbade kvinnor och deras närstående, därför tycker vi att det är så viktigt att lyfta fram deras insatser, säger Barbro Sjölander, ordförande i Nätverket mot gynekologisk cancer.

Jeffrey Yachnin (Medicinskt ansvarig på Fas1-enheten, Centrum för kliniska cancerstudier på Karolinska universitetssjukhuset i Solna).

Motivering: ”Jeffrey är mycket kunnig och har ett tydligt engagemang i varje patient. Med ett rakt och ärligt sätt att uttrycka sig får han patienten att känna sig trygg, och efter läkarbesöket är känslan genuint positiv. Han delar även generöst med sig av sin kunskap, både till patienter som tar kontakt, men även till oss i Nätverket mot gynekologisk cancer genom artiklar och webbinarier. Jeffrey är en verklig kunskapsspridare – helt i linje med vår devis ’kunskap räddar liv’ – en klar eldsjäl.”

Sjuksköterskorna i ”Team Blå” Onkologimottagning medicinsk behandling, Skånes universitetssjukhus i Lund, Ida Wiktorsson, Helena Björk och Matilda Ahlström

Motivering: ”Sjuksköterskorna i Team Blå möter sina patienter med värme, förståelse och lyhördhet. De har alltid tid att förklara, trösta eller skratta en stund tillsammans. De frågar alltid hur patienten mår och är snabba med att ge den hjälp som behövs. De besitter en stor kompetens i sin yrkesroll vilket bidrar till en viktig trygghet för de patienterna de träffar. De bryr sig verkligen om sina patienter vilket gör att de är självklara som eldsjälar.”

Susanna Einarsson Berg, leg. Psykoterapeut och specialistsjuksköterska inom onkologi på mottagning Psykoonkologi på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Motivering: ”Susanna är stöttande och har ett fint och kärleksfullt sätt. Med kloka ord och kliniska fakta får hon patienten att känna sig trygg. Tålmodigt tar hon sig också tiden att förklara, även andra vårdgivares skrivelser och ord. Hon erbjuder sina patienter ett stort stöd och hjälper dem med ’resan tillbaka till livet’. Susanna är enligt nominering en hjältinna och en sann eldsjäl med hjärtat på rätta stället.”

Av: Alexandra Andersson, alexandra@gyncancer.se/

Välj plattform att dela på:

 

Bli medlem

#LevaLiteTillJAG VILLSe våra kampanjer
Läs mer härStöd oss direkt!Bg 803-2229
Swish: 1230297762
Bli medlem idagEtt enkelt sätt att stötta vårt
arbete
Bli medlem här
Stöd oss direkt!Bg 803-2229

Swish: 1230297762
Klicka här för att läsa om fler sättMinnesbevisWebbutik
Läs mer härStöd oss
direkt!
Bg 803-2229
Swish: 1230297762
Bli medlem
idag
Ett enkelt sätt att
stötta vårt
arbete
Bli medlem här